‘La veu del carrer’: Què et sembla la nova plaça de l’Àngel?

LA VEU DEL CARRER

La setmana passada van concloure les obres de remodelació de la plaça de l’Àngel. És per això que hem sortit al carrer per demanar la opinió sobre el nou aspecte de la plaça de l’Àngel. Hi heu passat? L’heu vist? Què us sembla?

Esteve Campo: “Dels tres projectes no s’ha fet cap”

Esteve Campo, responsable del Cafè del centre, afirma que durant el temps que han durat les obres el seu negoci s’ha vist bastant afectat.

Les obres de la plaça de l’Àngel havien de realitzar-se en quatre setmanes i han durat sis mesos, jo pensava que la inaugurarien per la Festa Major. Van començar a fer la plaça i la van deixar a mitges perquè els faltava una pedra negra que l’havien de portar de la Xina. Han anat realitzant les obres sobre la marxa, de les tres propostes inicials no s’ha fet cap.

El parc infantil  només té quatre joguines i no hi ha tanques de protecció. És molt perillós per als nens i passen molts cotxes per aquí. La plaça és molt dura, no hagués costat gaire posar una mica de gespa o plantes”.

Marta Gili: “Està molt millor del que hi havia”

Marta Gili, titular de la farmàcia situada en una de les cantonades de la plaça de l’Àngel, creu que “la plaça està millor que el que teníem fins ara. Només hi havia places d’aparcament i de càrrega i descàrrega”. Assegura que va votar el projecte que tenia molta àrea infantil perquè té nens petits, però creu que s’han quedat curts. “Podria estar millor, però vist al que hi havia ja m’està bé”, ha afegit.

Francesc Ventura: “La plaça està mal resolta”

Francesc Ventura, botiguer de la Via Massagué, ha anat seguint tot el procés de les obres de la plaça.

Crec que al centre de Sabadell no ens mereixem una plaça com aquesta. Jo vaig néixer a la Via Massagué i recordo quan als anys 50 i 60, la plaça de l’Àngel era una plaça que tenia un sortidor que canviava de color i la gent s’asseia als bancs per contemplar-lo. Allò era una plaça. No entenc que hagin posat uns jocs infantils en un lloc on la gent s’hi fregirà a l’estiu i es gelarà a l’hivern. Des del primer dia es va veure que la plaça està mal dissenyada, la prova és que ja han caigut dues persones”, ha afirmat.

Esperanza Hidalgo: “Ara està molt millor”

Esperanza Hidalgo acompanya als seus néts a jugar a la plaça. Recorda que “abans hi havia carrils de cotxes i una espècie de quiosc al mig i era bastant desordenada. Ara està molt millor, als meus néts els agrada venir a jugar, tot i que ara mateix no poden utilitzar el tobogan perquè crema molt, a veure si creixen els arbres i toca més la ombra”, ha comentat.

Els vostres comentaris a facebook

Des de iSabadell hem preguntat a Facebook que us sembla aquesta nova plaça de l’Àngel. I en general l’opinió és negativa o molt crítica. Geòrgia Mainou Graell assegura que no li agrada “gens ni mica. I posar un tobogan metàl·lic a ple sol és de no tenir sentit comú!”. Per la seva part, Mercè Soler Ollé troba a falta “gespa i verd, tot i que m’agrada que s’hagin eliminat barreres arquitectòniques”, diu tot i que reconeix que no hi ha anat. David Vilamajò assegura que des de fa anys “ja no és el meu Centre” mentre que Núria NuriNuri creu que és un “nyap encimentat”.

L'àrea de jocs infantils de la plaça de l'Àngel, aquest dijous. Autor: J.d.A.

En un altre ordre de coses, Josep Lluís Lai assegura que “hi ha molt disseny i poca funcionalitat” i diu que a municipis del voltant de Sabadell les fonts estan també preparades perquè puguin beure els animals”.

I vosaltres? Quina opinió teniu sobre el nou aspecte de la plaça de l’Àngel. Hi heu passat? L’heu vist? Què us sembla? Ens deixeu la vostra opinió?

Foto portada: Esteve Campo, Marta Gili, Francesc Ventura, Esperanza Hidalgo. Autor: David B.