Capdevila: “he patit un assetjament polític inacceptable”

Un dia després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) arxivi de forma provisional la investigació sobre els viatges en AVE de l’exdiputada Montserrat Capdevila, la que va ser regidora a Sabadell durant 14 anys ha passat a l’atac.

L’exdiputada i exregidora socialista Montserrat Capdevila assegura que la interlocutòria del magistrat Carlos Ramos deixa palès que “s’ha produït una investigació il·lícita i una vulneració dels meus drets fonamentals”. Una vulneració que el magistrat atribueix a males pràctiques policials (més info: ‘Una mala pràctica judicial fa arxivar el cas contra Montserrat Capdevila‘).

Però l’exregidora i exdiputada també assenyala “l’assetjament polític”. Hi posa noms: “Entesa per Sabadell, EUiA, la CUP, etc. agrupats en una pretesa plataforma ciutadana”. Capdevila es refereix a la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular al cas Mercuri. L’entitat va ser formada l’any 2013 per les següents formacions, a més de per persones a títol individual: ICV, EUiA, Entesa, CUP i Esquerra Republicana. Compta amb l’assessorament de l’Associació Lliure d’Advocats de Catalunya (ALLAC). L’exdiputada manifesta el següent:

Durant aquest temps he patit un assetjament polític per part dels partit Entesa per Sabadell, EUiA, la CUP, etc. agrupats en una pretesa plataforma ciutadana que resulta intolerable i inacceptable en termes de dignitat ja que han tingut l’indissimulat propòsit de buscar el meu descrèdit i fins i tot la meva destrucció política i personal”.

L’exdiputada manté que, a l’espera que el sobreseïment de la causa passi a ser definitiu, la interlocutòria confirma el que va dir quan va ser imputada, fa més d’un any i mig.

Segona imputació

Capdevila manté una segona imputació en el cas Mercuri. Fa pocs dies va ser cridada a declarar als Jutjats de Sabadell (més info: ‘Imputada de nou l’exdiputada Capdevila‘ i ‘Capdevila reconeix haver atès a Melquíades Garrido‘). “Confio plenament en la justícia i que la causa encara oberta s’aclareixi ben aviat, amb el convenciment que no he comès cap delicte ni il·legalitat ni en aquest cas ni en cap altre”, ha assegurat a iSabadell.

Foto portada: Capdevila, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

3 Comments