Confiança màxima al PP: “d’aquí a Sant Roc i a la tardor Feijóo a la Moncloa”

  • Monserrat: “No acceptem ni una sola lliçó de feminisme de l’esquerra que aprova una llei que ha beneficiat tots els depravats sexuals”.
  • Unes 200 persones assisteixen a l’acte de presentació de Cuca Santos i les candidates del PP a les municipals.

A les portes del Dia Internacional de la Dona, el Partit Popular ha escollit el centre cívic de Sol i Padrís per presentar les seves candidates a les municipals a la província de Barcelona. I entre elles i amb paper protagonista, la sabadellenca Cuca Santos, qui té per davant el repte de tornar els conservadors al ple municipal quatre anys després. Unes 200 persones han assistit a un acte amb optimisme màxim entre els populars.

Venen ben dades per al Partit Popular. Així ho creu el seu president a Catalunya, Alejandro Fernández, i així ho han mostrat els conservadors aquest dissabte. No es recorda un acte tan optimista per al PP des de fa més d’una dècada. Creuen que tornaran a Sant Roc, i amb força. I a la tardor a la Moncloa. Així ho han repetit per activa i per passiva la sabadellenca Cuca Santos, el president del PP a Barcelona, Manu Reyes, o el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. L’eurodiputada Dolors Montserrat ha tancat el cercle, carregant contra el govern de Pedro Sánchez a les portes del 8-M pels efectes de la Llei del sí és sí.

No hi faltava gairebé ningú: Fernández, Reyes, Montserrat, el clàssic Santi Rodríguez o l’exdelegada del govern central a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna. Després d’una travessia del desert de quatre anys per molts ajuntaments, ara el vent bufa a favor, almenys a les enquestes. “Ens venen ben dades i en pocs mesos retornarem al govern central i al govern de molts ajuntaments”, ha vaticinat Fernández, acompanyat per una trentena de candidates del PP a la província. Tot a les portes del 8-M. Les candidates s’han desplegat a les esquenes dels ponents durant tot l’acte, que ha atret unes 200 persones al centre cívic de Sol i Padrís, entre ells, representants de les entitats econòmiques, cases regionals o entitats de la ciutat.

Dolors Montserrat, exministra també d’Igualtat, ha tret pit de les polítiques a favor de la dona del PP. Pacte contra la violència de gènere, ampliació de permisos de maternitats i altres mesures.

“No acceptem ni una sola lliçó de feminisme de l’esquerra que aprova una llei que ha beneficiat tots els depravats sexuals. És feminisme quedar-se de braços creuats sense canviar la llei quan ja s’han rebaixat 720 penes de presó i Sánchez converteix el seu govern en una olla de grills per no reformar el bunyol? Amb el PSOE estem davant la més gran desprotecció de la dona dels darrers anys. Volen abolir la prostitució pel matí i ja saben vostès on estava el diputat Tito Berni a la nit”.

Monserrat ha parlat del PP com el de l’alternativa “sensata i d’ordre, que defensa la seguretat per la llibertat però també l’habitatge social”.

Santos: “Sabadell segueix en la paràlisi”

En el seu torn, una emocionada Cuca Santos ha protagonitzat la seva posada en llarg oficial. Va ser regidora en el mandat 2011-2015 però ara es presenta per primer cop com alcaldable. Creu que Sabadell viu una paràlisi des de l’esclat del cas Mercuri, amb Bustos, quatripartit o Marta Farrés. “El canvi de govern no ha servit per millorar Sabadell”. Ha parlat d’un “tripartit” entre PSC, Podem i Junts per Sabadell per “interessos personals”. Aposta per vincular les ajudes socials a fer cursos de formació i inserció per a les persones en atur. Demana conciliació a les empreses. I posa el focus en la seguretat.

“Sabadell cada cop pateix més delictes, plantacions de marihuana, ocupacions, màfies. Tenim desbordada la plantilla de la Policia Municipal. Calen més recursos humans i materials. El govern local nega la realitat que viuen molts ciutadans i que en alguns barris és insostenible”.

Cal agilitzar el desallotjament dels okupes, assegura Santos. I a nivell de mobilitat accelerar la construcció de la B-40, que és “fonamental” perquè reduiria el pas dels 60 per cent dels vehicles per la Gran Via. S’ha arribat a un acord. “Però el que no diuen els socialistes és que els pressupostos de la Generalitat no tenen partida, no destinen ni un sol euro a aquesta carretera tan necessària”. Mentrestant lamenta que la inversió municipal tot sovint s’ha concentrat a “l’ametlla central”. “Tenim equip, hi ha partit i el guanyarem. D’aquí a Sant Roc. Visca Sabadell”. Amb aquestes paraules ha finalitzat la seva intervenció.

El president provincial del PP, Manu Reyes, també ha recolzat Santos. Ha assegurat que li ha sobtat sovint veure a Sabadell nens sense anar a classe en hores lectives. I ha reiterat la idea que, amb el vent a favor, les municipals seran el preàmbul del retorn dels populars al govern central la propera tardor.

Foto portada: Dolors Montserrat, Cuca Santos i Alejandro Fernández, aquest matí. Autor: J.d.A.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.