Joan Mena, a la presentació de la candidatura

Mena (En Comú Podem): “Vull ser l’alcalde dels barris”

Presentació en societat de la candidatura de Joan Mena a l’alcaldia de Sabadell. El candidat d’En Comú Podem (ECP) s’ha posicionat com “l’alternativa d’esquerres” per a les properes eleccions municipals davant dels veïns i veïnes que s’han apropat aquest dimecres a la plaça del Pi de Ca n’Oriac. L’acte ha comptat amb la presència de figures rellevants de l’espai progressista, com l’eurodiputat Ernest Urtasun, la coordinadora de Podem Concha Abellán i la presidenta del grup parlamentari Jéssica Albiach.

A menys de dos mesos de la celebració dels comicis, Joan Mena ha donat a conèixer les línies mestres de la seva candidatura. Ho ha fet acompanyat de la número 2 de la llista, Alejandra Sandoval, i de diverses personalitats de l’esfera política que li han fet costat públicament. Durant el seu discurs, l’alcaldable ha posat l’accent en la necessitat de dur a terme polítiques que cohesionin la ciutat i la facin més igualitària. “Vull ser l’alcalde dels barris, que doni igual si vius a Ca n’Oriac, Campoamor, Gràcia, la Creu Alta o Torre-Romeu”, ha defensat Mena.

L’eurodiputat Ernest Urtasun a l’acte de presentació de la candidatura de Joan Mena. Autor: David Jiménez.

Després de “recórrer Sabadell” escoltant les reivindicacions dels veïns, Mena ha assegurat que han treballat un programa ajustat a les necessitats de la ciutadania per “recosir” els barris. Així, el candidat ha aprofitat per presentar quatre de les iniciatives més significatives pel pròxim mandat: incrementar el parc públic d’habitatge amb 3.000 pisos més, descentralitzar la cultura, augmentar el nombre d’agents cívics dedicats a tasques de prevenció i dotar la ciutat d’una proposta clara d’espai públic. Aquesta última mesura, ha explicat, hauria de potenciar l’accessibilitat i els espais verds, com el parc fluvial del Ripoll o el bosc de Can Deu, entre altres.

“No pot ser que la gent jove de Sabadell hagi de marxar fora perquè aquí tenim uns lloguers que són indignes. Avui que el president Aragonès està a Sabadell a mi m’agradaria que vingués a presentar la seva proposta d’habitatge públic per la ciutat i per Catalunya”, ha declarat Mena mentre reclamava augmentar el parc públic d’habitatge.

Per altra banda, un dels aspectes que ha destacat el candidat durant la seva intervenció ha estat la proposta “unitària” que presenta En Comú Podem a les eleccions municipals de 2023, que contrasta amb la situació del 2019. Cal recordar que l’espai que ocupa la seva candidatura es va presentar fragmentat i només va aconseguir una regidora. En aquesta línia, Conchi Abellán, coordinadora de Podem, ha explicat que Sabadell és un exemple de “prioritzar” tot allò que uneix a les diferents sensibilitats de l’esquerra.

“Hem entès una de les consignes històriques que la gent ens ha demanat sempre, que tot i que ara sembli que hi hagi boira, a Catalunya sempre ho hem tingut clar: la unitat de l’esquerra és un requisit imprescindible per garantitzar el progrés social, per profunditzar en la qualitat democràtica i per blindar allò públic”, ha declarat Abellán.

Fruit de l’equilibri de forces, Mena formarà tàndem amb Alejandra Sandoval, portaveu de Podem Sabadell, que també ha estat present a l’escenari. La sabadellenca ha recalcat el posicionament de la formació sobre alguns dels temes més destacats de l’actualitat. “No serem el partit que regala sòl públic a empreses privades, no som el partit que en plena crisi climàtica construeix una piscina d’onades, ni el partit que porta a sobre una llosa de corrupció “, ha dit Sandoval.

Públic assistent a la Plaça del Pi. Autor: David Jiménez.

Els parlaments han anat succeint-se amb el pas dels minuts amb referències contínues al llegat polític dels governs del PSUC. La llista per aquest 2023, han recordat, porta alguns noms que van formar part de l’era Farrés, com és el cas de l’exregidor Fermí Vallbé. “Aquesta és la candidatura hereva de Toni Farrés, que no us enganyi cap cognom a cap cartell”, ha remarcat Ernest Urtasun en referència a possibles confusions amb l’actual alcaldessa.

“Comptem amb l’herència política del gran alcalde Toni Farrés, un polític bolcat i amb una vocació de servei que va enamorar a tots els barris de la ciutat i amb una gestió impol·luta dels serveis públics”, ha expressat Sandoval.

En aquest sentit, Mena ha declarat que mentre el PSC i ERC “miren a la dreta” amb els fitxatges d’Adrián Hernández (exportaveu de Cs) i Sílvia Renom (exregidora de CiU), la seva formació es manté fidel a “les polítiques d’esquerres”. “Nosaltres ens presentem amb les cartes clares: un projecte amb Comuns, Podem, Guanyem i persones independents”, ha apuntat l’alcaldable.

Més informació:

Foto de portada: Joan Mena, amb Alejandra Sandoval, Conchi Abellán, Jéssica Albiach i Ernest Urtasun durant l’acte de presentació de la candidatura. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.