Rodríguez trenca el seu silenci i anuncia que presenta denúncia a Fiscalia

L’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez trenca el seu silenci. Mitjançant un comunicat, Rodríguez ha informat aquest dijous que ha presentat una denúncia a Fiscalia amb l’objectiu que s’investigui l’existència de les “possibles irregularitats” que va alertar abans del seu cessament i “es depurin” les corresponents responsabilitats en cas que fos necessari. La seva acció arriba més d’un mes i mig després del seu últim comunicat, quan va anunciar que havia demanat informació de caràcter “revisori” sobre les concessionàries Saba i SMATSA i va demanar una rectificació pública a l’alcaldessa per les seves acusacions. Per la seva banda, el PSC l’acusa d’estar callat durant gairebé dos mesos i aparèixer per “embrutar” la campanya que tot just comença aquesta mitjanit.

Des del dia 21 de març, data en què va publicar el seu darrer comunicat fins avui, l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez s’havia mantingut públicament al marge de l’actualitat política de la ciutat. Aquest dijous ha trencat el silenci. “Transcorregut el temps, ni se m’ha facilitat la informació sol·licitada, ni s’ha realitzat la rectificació de l’Alcaldessa”, ha explicat Rodríguez. L’extinent d’alcaldessa també menciona en el comunicat la negativa de l’Ajuntament a crear una comissió d’investigació sobre les presumptes irregularitats en decisions econòmiques relatives a les empreses SMATSA Saba. Una votació que, recorda, va desempatar Farrés amb el seu vot de qualitat.

“Davant això, es constata una postura obstruccionista pel que fa a esclarir aquestes presumptes irregularitats, raó per la qual m’he vist obligat a presentar davant la Fiscalia de Sabadell, l’oportuna denúncia acompanyada del dossier informatiu corresponent, a fi que s’investigui l’existència de possibles irregularitats i es depurin, en el seu cas, les responsabilitats al fet que pertoqués”, detalla el comunicat difós per Rodríguez.

El regidor, que es troba actualment de baixa mèdica, ha aprofitat el comunicat per remarcar que no va acusar a cap funcionari públic de fets delictius, sinó que va “demanar aclariments i informació de les irregularitats detectades”. A més, afirma que no ha rectificat la seva posició inicial ni es retracta parcialment.

El PSC acusa Rodríguez “d’embrutar” la campanya

Ràpida reacció del PSC, partit fins fa dos mesos del propi Rodríguez. Acusen el seu excompany expulsat d’intentar “embrutar” la campanya electoral i reparèixer tot just el dia que comença. D’altra banda, consideren que Rodríguez no té “cap credibilitat”. Va ser Farrés qui va acudir als jutjats per denunciar les amenaces i ella mateixa va posar en mans dels jutges la documentació denunciada per l’extinent d’alcaldessa, declaren. “La Fiscalia disposa des del primer moment de tota la documentació i el PSC confia plenament en l’acció de la justícia”, indiquen.

Més informació:

Foto portada: Rodríguez, quan era regidor de Seguretat, a Can Marcet. Autor: J.d.A.