Foto portada: un moment del concert, amb les pantalles dels mòbils enfocant 'Els Amics...'. Autor: David B.

Presentat el programa de la Festa Major

a

SMATSA patrocina aquesta informació
SMATSA patrocina aquesta informació
  • Els Amics de les Arts i Chambao, concerts estrella a l’Eix Macià, dissabte 2 de setembre.

  • Les jugadores de l’equip femení de waterpolo del CN Sabadell faran el pregó.

Presentat el cartell, les pregoneres i el programa de la Festa Major de Sabadell 2017. El concert més destacable serà el dels Amics de les Arts, grup capital en l’escena musical catalana, que actuaran dissabte 2 de setembre a l’Eix Macià. El mateix dia ho faran Chambao, The Wild Goats i Ovella Xao. Les ‘noies d’or’ del CN Sabadell, pregoneres.

La Festa Major començarà com és habitual el primer divendres de setembre, aquest any, divendres 1 de setembre. A diferència dels darrers anys, ja s’ha donat a conèixer qui farà el pregó: seran les integrants de l’equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell, les ‘noies d’or’, que la temporada passada van guanyar totes les competicions a excepció de l’Eurolliga. Les waterpolistes porten més d’un lustre liderant la seva modalitat esportiva a Europa. La companyia Atempo farà l’espectacle inaugural, amb corda voladora i música en directe.

Concerts

En quant a la música, divendres hi haurà soul a la plaça Doctor Robert amb Nora Norman i una nit electrònica a l’Eix Macià, que repetirà com escenari gran, amb LokitoLopongo, Les Sueques i Dj The Zombie Kids. Oest Trip i Beatboys tocaran a l’Estruch. A la cèntrica Plaça Vallès actuaran els grups de la Coordinadora de Músics de Sabadell.

Dissabte serà el plat fort musical a l’Eix Macià, presentada pel consistori com ‘La nit de concerts per a tothom’ amb Els amics de les Arts (21 hores), seguits de Chambao i els sabadellencs The Wild Goats i Ovella Xao. A doctor Robert dissabte torn per a la Banda de Música i per a Demetrios i Santo Machango a l’Estruch.

Diumenge nit de barraques a l’Eix Macià amb Koban, Lágrimas de Sangre i Mafalda. Al Centre, torn per al flamenc de D’Kantaka. La Salseta del Poble Sec farà de nou el comiat de la Festa Major des de l’Eix Macià, dilluns després del castell de focs (més info: ‘Els concerts de la Festa  Major‘).

Envelat, aplec i Estruch

Entre les novetats introduïdes l’any passat, es consolida l’envelat al Passeig de la plaça Major, destinat als balls diversos, i repeteix també l’anomenat Aplec de Festa Major, al parc de Catalunya dissabte al migdia (la nova denominació de la tradicional fideuà). També es consolida l’Estruch com a pol d’activats destinades als joves, amb videojocs, música, circ o dansa.

D’altra banda, diumenge i dilluns es tallarà l’eix central, com es va fer per l’Aplec de la Salut, fent activitats a Ca n’Oriac i la Creu de Barberà, amb la voluntat d’estendre la festa al llarg de la ciutat (espectacles itinerants, música, swing, o la concentració de 600 s’hi aplegaran). També en el terreny de la novetat anunciada, activitats a càrrec del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Sabadell, amb música chill out, country, DJ, soul, jazz, funk, rock o d’altre caire com contacontes.

A escala visual, l’Ajuntament vol introduir un cert ambient de festa a la ciutat i per això es potenciarà l’exhibició de domasos, banderoles, pancartes i mocadors (més info: ‘Mocadors de coll i banderes per celebrar la Festa Major‘).

Esports i cultura popular i tradicional

Les activitats esportives mantindran els seus principals punts d’interès, amb les curses atlètiques diumenge al matí (infantil, 7, 14 i 21 quilòmetres) i la passejada en bicicletes i patins dilluns al matí.

Així mateix, les activitats tradicionals (cercaviles, jornada castellera, versots, ball de diables…) mantenen la seva estructura habitual (més info: ‘Les activitats tradicionals d’aquesta Festa Major, acte a acte‘).

Cartell de la Festa Major

En el moment de presentar el programa, el cartell de la Festa Major ha estat dut a terme per l’alumna de l’Escola Illa Míriam Rosique, fruit del concurs convocat per l’empresa TUS. El premi és de 600 euros. Héctor Casanovas, i Marcela Altet Ziegler han obtingut els accèssits, i 150 euros cadascun. No obstant, en els dies posteriors a la presentació, l’Ajuntament va decidir que el cartell guanyador fos el d’Héctor Casanovas, ja que el triat inicialment vulnerava la propietat intel·lectual (més info: ‘Canvien el cartell de Festa Major‘).

Més informació sobre la Festa Major: ‘Festa Major

Foto portada: Els Amics de les Arts, en un concert a La Faràndula l’any 2014. Autor: David B.