Urtasun i Berlanga

Diari de campanya (10). Va de vot útil

La campanya es va enconant i va enfilant la recta final amb el darrer debat d’alcaldables a l’horitzó, dijous, i el final de la campanya divendres. Els dos partits inicialment favorits, PSC i ERC, apel·len al vot útil: uns per canviar de govern; els altres perquè no tornin els que hi havia abans. Però també ho fan la resta.

Recta final a la campanya i tothom troba l’argument per presentar-se com el vot útil: el PSC diu que els crítics amb l’actual govern els han de votar per canviar d’executiu, Sabadell en Comú es proclama com el vot útil d’esquerres crític amb les vicissituds del procés, Esquerra com els únics que garanteixen que Farrés no governi, la Crida com els únics que garanteixin un govern d’esquerres alternatives i Junts per Sabadell com l’únic vot útil de canvi per evitar que tornin els d’abans i que segueixin els d’ara.

Sigui com sigui, això és el que ha donat de si aquest darrer diumenge de campanya. D’avui en set dies, urnes obertes.

(Aquesta és una notícia oberta i s’aniran afegint continguts a mesura que siguin tractats per la redacció). 

PSC: si vols canvi, només et queda Farrés

L’alcaldable del PSC, Marta Farrés,e tothom qui no estigui satisfet amb l’actual govern a fer confiança als socialistes. “Aquells que creuen que la ciutat no ha funcionat només tenen una alternativa d’èxit: Marta Farrés”, ha assegurat en un contacte informatiu a la plaça del Pi, a Ca n’Oriac. “Això va de mantenir el govern actual”, insisteix Farrés qui creu que l’actual majoria no ha sentat bé a la ciutat i parla de “fracàs” tant de l’alcalde Fernàndez com de l’actual alcalde Serracant.

Sabadell en Comú busca la seva oportunitat entre Farrés i Fernàndez

Sabadell mereix més que tenir una filla política de Bustos a l’alcaldia o un alcalde que per ambició incompleix els pactes. Dard per partida doble de Sabadell en Comú tant al PSC com a Esquerra Republicana. Els comuns han celebrat l’acte central de campanya i asseguren que si l’any 2015 van quedar a pocs centenars de vots de la victòria, ara també la poden aconseguir. Si voleu més informació consulteu aquí (més info: ‘Berlanga: ni Farrés ni Fernàndez‘).

ERC: només els republicans som garantia que no tornin els socialistes

El senador d’EH Bildu Jon Inarritu ha donat suport aquest diumenge a l’equip liderat per Juli Fernàndez, qui insisteix que cal concentrar el vot en ERC per evitar el retorn dels socialistes a l’alcaldia. Si voleu més informació podeu consultar aquí (‘Fernàndez: “per primer cop des de 1931 podem guanyar les eleccions“).

Junts per Sabadell, a Gràcia: Palo Alto i fi de les okupacions

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha presentat aquest matí les seves propostes relatives al barri de Gràcia. Aposta per fer de la fàbrica Sallarés Deu (La España Industrial) un centre artístic, obert als creadors (escultors, pintors, dissenyadors, literats…) de la ciutat i l’entorn i que ara no tenen “un espai on treballar”. Així mateix, vol canviar els usos de part del barri per poder-hi encabir comerços singulars a les plantes baixes acompanyat d’un mercat singular, tipus Palo Alto, al voltant de la plaça del Treball on podrien exhibir també les obres creades a la Sallarés Deu.

Baró, número 2 de la llista, i Ciuró, la número 1, a la plaça del Treball. Autor: cedida.
Baró, número 2 de la llista, i Ciuró, la número 1, a la plaça del Treball. Autor: cedida.

Ciuró ha plantejat també mesures en quant a l’habitatge. Es compromet a acabar amb les okcupacions i creu que a Gràcia hi ha hagut un “efecte crida” que s’ha d’acabar. Ha acusat l’actual govern de no fer la feina per esgarrapar pisos a la SAREB (el banc dolent). Es compromet a ampliar la bossa d’habitatge social per a joves i gent gran per una renda no superior a 450 euros mensuals.

Foto portada: l’eurodiputat Ernest Urtasun i el cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, a Sant Oleguer. Autor: cedida.