Diari de campanya (13). Pendents del debat

Un dia més, els partits polítics de Sabadell han explicat les seves propostes als ciutadans, amb carpes informatives arreu del municipi i rodes de premsa sobre educació, sanitat o ecologisme. Algunes de les principals formacions, això sí, han aprofitat el matí de dimecres per fer un petit descans informatiu i concentrar-se en el debat decisiu de caps de llista que organitzen els mitjans locals. Un dia que pot acabar de decantar el famós grup d’indecisos. Això ha donat de sí la jornada.

[Nota de la redacció: aquesta informació és viva i es va actualitzant al llarg del dia a mesura que les formacions polítiques van presentant les seves propostes]

PSC i la Salut

Matí tranquil pel Partit Socialista, a l’espera del debat decisiu d’aquesta tarda. Marta Farrés va explicar les seves propostes relacionades amb la Salut en el marc d’una trobada amb entitats i professionals. Segons va informar, té avançades les converses amb el Govern espanyol per destinar l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil a un edifici de consultes externes de Taulí. “És un tema que ja hem negociat amb l’hospital Parc Taulí i el CatSalut. Amb aquesta nova ubicació l’hospital guanyaria espai per ampliar el número de llits i la part de consultes externes estarà en un edifici dedicat només a atendre els pacients no hospitalaris”, diu. Farrés també ha destacat que “d’aquesta manera l’àmbit de la Gran Via proper al Taulí tindria diversos equipaments relacionats amb la salut, com també la futura Escola d’Infermeria a l’Artèxtil.

ERC presenta la seva alternativa al SurfCity

ERC Sabadell proposa “renaturalitzar” el terreny on es va projectar la cosntrucció de la piscina d’onades. Els republicans han batejat el projecte Sí a un Ripoll viu per a tothom i han previst un pressupost aproximat de 319.000 euros. Les obres començarien i acabarien durant el pròxim mandat i comportarien eliminar canalitzacions, desconstruir urbanitzacions obsoletes i plantar vegetació, entre altres tasques.

Il·lustració sobre el projecte. Autor: ERC/cedida.

“Tenim molt clar que el riu Ripoll s’ha de cuidar i que la millor forma de cuidar-lo és fer fora aquells que se’l volen carregar”, ha apuntat l’alcaldable Gabriel Fernàndez. “El riu Ripoll ara té dues amenaces: una al nord, que és el Quart Cinturó, i una altra al sud, que és la piscina de surf d’onades artificials” afegeix.

En la mateixa línia, Ferran Ruz, número 7 de la llista, defensa que “El ripoll ha de ser un espai de transició entre el rodal i la ciutat on els usos d’esbarjo no posin en perill el seu valor com a focus a biodiversitat”. Els republicans valoren la proposta ecologista dels aiguamolls i prenen com a exemple les zones humides que s’han fet a la bassa del molí Vermell de Barberà del Vallès.

Les propostes d’educació de la Crida

Dia complet per a la candidatura de la Crida pel Sabadell. Pel matí, diversos membres de la llista han visitat escoles de la ciutat i han explicat a la premsa les seves propostes d’educació. “Proposem avançar en els drets més enllà de l’horari lectiu, treballarem perque les activitats esportives, les extraescolars, el menjado i els centres oberts, siguin accessibles sense que depenguin de la situació socioeconòmica de les famílies”, ha concretat Oriol Rifer, tercer candidat de la llista. La formació reivindica que es pot fer “molt més” des de l’Ajuntament i ha marcat com a prioritàries les dues escoles bressols i la reducció d’un 50% dels barracons.

Per altra banda, cal destacar també que Nani Valero ha estat la protagonista de l’entrevista a l’alcaldable d’avui de l’iSabadell. A més, Cup Sabadell ha demanat a través d’un comunicat que es concentri el vot de l’esquerra independentista en la Crida. “Aquest diumenge tenim l’oportunitat de dir prou. Sabadell té l’oportunitat d’abastir l’alternativa d’esquerres i independentista que necessita la gent treballadora de la ciutat”, diu el diputat Xavier Pellicer.

Ada Colau se suma a Yolanda Díaz i demana el vot per a Joan Mena

L’alcaldable de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, continua rebent el suport de personalitats polítiques de l’espai progressista de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Si fa uns dies va ser la vicepresidenta i ministra de Treball Yolanda Díaz, avui ha estat el torn d’Ada Colau, actual alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció. A través d’un video difós a xarxes, Colau ha demanat el vot per a la candidatura de Mena perquè diu que “liderarà les polítiques d’habitatge com estem fent a Barcelona”.

En referència a Mena, Colau ha dit que “el conec fa molts anys, sé de la seva honestedat, el seu compromís i la seva entrega”. Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia ha detallat que volen seguir les polítiques impulsades per l’Ajuntament de la capital catalana: “volem doblar el parc públic d’habitatge, que el 30 per cent de les promocions privades estiguin reservades per a habitatge públic i limitar els lloguers, sent pioners en el desplegament de les potencialitats de la Llei d’Habitatge”. “A Sabadell tenim un problema que és que hi ha un govern del PSC amb Junts i qui paga les conseqüències és el parc públic d’habitatge”, afegeix Mena.

Comments are closed.