Farrés, a Can Roqueta. Autor: cedida.

Diari de campanya (12). Popurri de propostes

Darrer dimarts de campanya. Els partits segueixen desgranant les seves propostes, de nord a sud i d’est a oest, recollint suports i demanant el vot. La campanya comença el compte enrere. Demà acte central d’Esquerra, Junts per Sabadell i Ciutadans. Dijous debat final a Can Rull. I divendres actes de final de campanya. Les urnes més a prop. 

(Aquesta compilació d’informacions està oberta i s’aniran afegint continguts a mesura que els anem generant). 

Farrés, a DIA

La candidata del PSC a l’alcaldia, Marta Farrés, ha estat aquest dimarts amb la plantilla de Dia al polígon industrial de Can Roqueta. L’empresa té 300 treballadors directes. També s’han reunit amb la directora del centre logístic, Maria Teresa Roig. Es dona la circumstància que Dia s’ha salvat pels pels del concurs de creditors. Doncs Farrés assegura que, segons els ha indicat Roig, cap representant de l’Ajuntament s’havia preocupat fins ara de la situació de l’empresa ubicada a Sabadell. “És molt greu”, diu Farrés. “Quan tenim una empresa important a la ciutat com DIA en una situació complicada, ningú ve a veure què està passant i com es desenvolupa l’ERE o com afecta als treballadors i treballadores el canvi d’accionariat”.

Farrés, a Can Roqueta. Autor: cedida.
Farrés, a Can Roqueta. Autor: cedida.

Farrés denuncia la manca de lideratge del govern municipal respecte la implantació d’Amazon. “No sabem quin impacte tindrà. Necessitem un ajuntament que doni respostes, no podem perdre més temps”, ha finalitzat. La candidata està satisfeta de l’arribada d’Amazon però vol que l’ajuntament gestioni les conseqüències i intervingui més en polígons, espai públic o habitatge.

Berlanga intensifica les crítiques a Fernàndez i Serracant

Sabadell en Comú s’ha desplaçat fins a Can Roqueta, on s’està fent el centre de distribució de mercaderies d’Amazon, en terme municipal de Barberà però amb afectacions per a Sabadell. Allà han presentat la proposta de mobilitat, que passa per connectar la carretera de Castellar amb la C-58 i també per connectar la carretera de Santa Perpètua amb la carretera de Sentmenat per evitar trànsit de pas per Sabadell.

Berlanga, al mig, a Can Roqueta. Autor: cedida.
Berlanga, al mig, a Can Roqueta. Autor: cedida.

Els comuns volen vincular la llicència d’activitats a Amazon amb una solució a la mobilitat a la zona. Vol que Sabadell lideri la solució de la mà de Barberà i Santa Perpètua de Mogoda. I arribats a aquest punt cop de colze als companys de govern Fernàndez i Serracant:

“Sorprèn que ni l’alcalde ni el tinent d’alcalde de territori no s’hagin reunit amb els municipis veïns per abordar aquesta qüestió, tot i havent-les-hi  dit en varies ocasions”.

Berlanga creu que cal millorar el transport públic urbà i interurbà i pensar la ciutat com un tot, sense deixar zones fora com pot passar amb la mobilitat a Torre-romeu. El president de ‘entitat veïnal del barri, Manuel Moya, s’ha mostrat preocupat perquè “no és només Amazon; és tot el polígon de Can Roqueta sobre el que cal repensar la mobilitat. Ens trobem amb que els tràilers passen constantment per dins del barri per fer drecera”.

Nuet (Sobiranistes) demana el vot pel republicà Fernàndez

Esquerra ha portat Joan Josep Nuet, fins no fa gaire diputat de Catalunya en Comú i coordinador nacional d’EUiA, a parlar de polítiques socials. El candidat Gabriel Fernàndez assegura que “ara es parla de Sabadell per qüestions rellevants com la ciutat que hem estat capaços de multar les elèctriques, les que ha pujat més hores que ningú en hores de dependència o hem multiplicat per dos els pisos d’emergència social. Volem que parlin de Sabadell per aquestes coses i no per altres i per això no volem tornar al passat.

Fernàndez, Fernàndez i Nuet. Autor. David B.
Fernàndez, Fernàndez i Nuet. Autor. David B.

El diputat Joan Josep Nuet, en nom de Sobiranistes, ha donat suport a la candidatura d’Esquerra a Sabadell.

“El Juli és un bon amic, una persona de fiar, molt bon tiu i Sabadell mereix una persona com ell. Això va de concentrar el vot per guanyar. Qui pot guanyar d’esquerres a Sabadell? La candidatura de Juli Fernàndez. Qui sigui progressista que voti a Juli. Qui sigui sobiranista o independentista que voti a Juli. Altra gent pot votar altres partits però Sabadell no pot tornar enrere i tornar als temps de la corrupció. No pot guanyar la dreta. L’única cosa segura que Sabadell pot fer perquè l’esquerra i el sobiranisme tiri endavant es votar el Juli i Esquerra Republicana de Catalunya.

Fernàndez assegura que el govern sabadellenc ha defensat la “dignitat i els drets socials de la nostra gent”. La solució de la gent honesta i que vulgui drets socials, hagi votat abans el que hagi votat, és Esquerra.

La Crida vol més fiscalització dels grups municipals

Aquest dilluns en sessió de ple s’han aprovat els criteris per controlar els diners que cada grup municipal rep de l’Ajuntament en virtut al número de representants. La Crida assegura que és una mesura necessària vist que hi ha partits que s’han vist involucrats en pràctiques de “dubtosa moralitat i legalitat arreu del terrotiri”. No obstant, voldrien anar més enllà perquè hi ha una partida que no s’ha limitat i es tracta del concepte ‘Altres’, on els grups poden encabir totes les despeses sense que siguin fiscalitzades. Asseguren que fa uns mesos van quedar sols defensant aquest control.

Junts per Sabadell vol una Sabadell més il·luminada

Junts per Sabadell vol una ciutat més il·luminada. Pactaran un seguit de mesures amb la concessionària Aluvisa, com acabar la renovació dels fanals per LED ja que “Sabadell s’ha quedat a mitges en la transformació”. Per això volen cooperar amb l’empresa privada. Cal augmentar, a més, la intensitat de la il·luminació que ara està al mínim per evitar la sensació de manca de llum.

En un altre ordre de coses, Ciuró vol passar a l’acció, una expressió que utilitza bona part del teixit econòmic i social de Sabadell. “Volem ser el govern de la implementació davant de la inacció”, ha assegurat.

Ciutadans promet mà dura contra les màfies de l’ocupació 

El candidat de Ciutadans a l’alcaldia, Adrián Hernández, promet actuació policial insistent contra les màfies de l’ocupació. Hernández diferencia l’ocupació per emergència social que ha de gestionar la Mesa d’Emergència Social amb l’ocupació de grups que usen els pisos buits per a cultivar marihuana amb llums de calor. Un fenomen que provoca riscos d’incendi, problemes de civisme i malestar. Hernández es compromet a “defensar els febles enfront dels forts” perquè “el feble és el veí que està en la seva comunitat, paga els seus subministraments i respecte les seves obligacions enfront de les màfies que donen una puntada a la porta i conreen drogues.

Hernández, alcaldable de Cs. Autor: cedida.
Hernández, alcaldable de Cs. Autor: cedida.

El partit taronja detecta molta preocupació amb aquest fenomen i creu que mereix una atenció especial dins del pla integral de barris. Acusa el govern d’animar a ocupar pisos

100% Sabadell acabarà la campanya amb dues grans festes

100% ha presentat avui els seus actes finals de campanya. Si voleu més informació, cliqueu aquí (‘Henry Méndez i Ana Reverte, festa final de campanya de 100% Sabadell‘).