Ciuró Can Roqueta

Diari de campanya (6). De voreres i polígons

Les infraestructures, a petita escala com l’estat dels carrers i places, mitjanes com els hipotètics equipaments i grans com la Gran Via, marquen la campanya fins el moment. Així aquest dimecres mentre uns (PSC) parlaven d’arreglar carrers i la neteja a la ciutat a curt, d’altres, com Junts per Sabadell, de fer entrar els polígons industrials al segle XXI i la Crida de generar a cada barri pols d’atracció amb prioritat per als vianants. La campanya arriba al seu equador parlant de totxos i asfalt. Així ha anat aquest primer dimecres de campanya electoral a Sabadell.

(Nota de la redacció: totes les notícies del ‘Diari de campanya‘ esta obertes i s’aniran afegint més informacions a mesura que es vagin generant per part de les diferents candidatures)

El PSC arreglarà carrers i neteja a curt termini

Els socialistes han explicat el seu pla d’inversions aquest dimarts en un acte al complex per la Gent Gran de Sol i Padrís. L’alcaldable, Marta Farrés, vol revertir la falta d’inversions i manteniment als carrers i places:  “portem projectes que volem dur a curt termini com arreglar els carrers i la neteja”. A això li suma propostes a mig i llarg termini com la construcció de la nova comissaria de policia al nord, el trasllat de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional a l’Eix Macià o la nova escola bressol a la Concòrdia, més el centre cultural a l’actual mercat de Campoamor o un pavelló d’esports als Merinals.

Acte de Farrés a Sol i Padrís.
Acte de Farrés a Sol i Padrís. Autor: cedida.

Des d’un complex de gent gran ha recordat el compromís de fer un quart complex, ara al barri de la Roureda. Farrés ha afirmat que “cal posar-hi ganes a la política municipal per lluitar per les veïnes i veïns de Sabadell”, ha assegurat.

Sabadell en Comú presenta la primera proposta per al castell de Can Feu

Sabadell en Comú ha presentat aquest dimecres el seu programa cultural, també en clau de decàleg com van fer dimarts amb els temes ambientals. Berlanga està preocupat perquè l’activitat cultural als barris queda fora dels circuits “oficials”. L’alcaldable vol convertir la ciutat en un referent en la cultura infantil, amb formació artística a les escoles, consolidant el festival Més petit de tots i impulsant una fira de literatura infantil i juvenil a la ciutat.

Compromís factible: els comuns volen ampliar l’horari de les biblioteques als matins en el primer any de govern. La proposta més novedosa, no obstant, és crear un pol cultural al castell de Can Feu amb un equipament cultural, auditori, la biblioteca del districte 5 i espai per a creadors. En un altre ordre de coses, es vol potenciar més L’Estruch. També volen més música en viu a la ciutat. Finalment, volen un nou museu a la ciutat, a banda del Museu d’Art i el Museu d’Història. Es tracta del Museu d’Història Contemporània, que vinculi tèxtil, obrerisme i ciutat d’acollida en un sol equipament per oferir un “relat de ciutat”. Berlanga també vol augmentar els recursos per a l’Arxiu Històric de Sabadell.

Esquerra i els joves

Dia dedicat a la campanya d’ERC als joves, protagonitzat per la candidata de Jovent Republicà Glòria Llobet, número 4 a les llistes, qui denuncia que “representem un 15 per cent de la població d’aquesta ciutat i sovint no tenim veu”. Llobet ha lamentat que “som una de les generacions més preparades i sovint tenim feines precàries que no ens deixen emancipar-nos”.

Fernàndez i Llobet
Fernàndez i Llobet

L’aspirant a l’alcaldia Juli Fernàndez assegura que l’Ajuntament ha de donar facilitats per poder accedir a l’habitatge i ha assegurat que “el col·lectiu jove és un dels més vulnerables tant en l’habitatge com en el treball, i aquí és on centrem les nostres propostes estructurals, com incrementar al màxim el parc públic d’habitatge o bé amb les nostres polítiques actives d’ocupació a través del Vapor Llonch, a través de la formació professional o amb els convenis que tenim amb la UAB”.

La Crida: un pol d’atracció a cada barri

La Crida per Sabadell ha presentat les seves propostes en quant a urbanisme i mobilitat aquest dimecres. Aspiren a definir almenys una centralitat per barri, amb una bona dotació d’equipaments i serveis i un espai amb prioritat per a vianants. Es comprometen a fer una passera per a vianants i bicicletes entre la UAB i Torre-romeu. Endegaran el procés per convertir la Gran Via en un boulevard urbà i redefiniran la xarxa de bus urbà amb quatre línies principals (dues nord-sud i dues est-oest) complementades amb busos de barri i serveis a demanda. Implementaran el Pla Director de la Bicicleta, amb aparcaments col·lectius per a bicicleta a cada barri.

Avellaneda i Murillo, candidats de La Crida.
Avellaneda i Murillo, candidats de la Crida.

A nivell d’espai públic aposten per millorar la qualitat urbana, amb un programa d’art urbà, activitats cultuals als carrers i places, posar en ús edificis protegits o amb valor històric i promovent una xarxa d’horts urbans.

A llarg termini volen pressionar per tenir una connexió fins Castellar amb FGC, una línia circular en FGC fins Terrassa, i l’Orbital Ferroviària en RENFE més un servei directe fins l’Aeroport del Prat.

Ciuró, amb els empresaris de Can Roqueta

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha presentat aquest matí les seves propostes per a la indústria en una trobada amb l’empresariat del polígon industrial de Can Roqueta. “Hem de reinventar-nos i tenir capacitat de transformació i atracció”, convé l’exdiputada al Congrés. Captar i retenir talent “de tota mena” i potenciar les relacions entre el món emprenedor, les universitats i els centres tecnològics és “cabdal”, diu Ciuró, en la línia habitualment optimista amb el futur de la ciutat: “tenim els ingredients” per acollir inversions tecnològiques, salaris més alts, major productivitat i millors resultats per a la ciutat.

Ciuró Can Roqueta
Ciuró a Can Roqueta. Autor: cedida.

Ciuró es compromet a posar al dia els polígons, fent-los entrar al segle XXI (verd i serveis auxiliars), els seus accessos i les connexions de fibra, apostant també per nous espais de coworking o coliving, buscant la creació de nous clústers per exercir de locomotora, amb gestió compartida, generant un nou consorci per impulsar la indústria i amb accions de promoció i projecció de Sabadell cap a l’exterior.

Foto portada: la candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, a Can Roqueta. Autor: cedida.