El cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga. Autor: cedida.

Diari de campanya (8). A l’equador

Segon i penúltim divendres d’una campanya electoral que arriba al seu equador i que, de moment, transcorre segons el previsible excepte potser per la continuïtat i virulència en els atacs d’Esquerra Republicana cap a l’alcaldable del PSC, Marta Farrés, per haver compartit govern durant una dècada amb Manuel Bustos. ERC vol aïllar els socialistes que, de moment, no entren al xoc. 

Això és el que ha donat de si aquest plujós divendres de campanya. El mal temps ha obligat a Sabadell en Comú a suspendre un contacte informatiu sobre Amazon a Can Roqueta i també a suspendre un contacte dels socialistes a la Creu de Barberà.

(Aquesta és una notícia oberta i s’anirà ampliant a mesura que anem rebent més informacions)

El PSC vol reforçar la policia 

El PSC ha presentat aquest divendres les seves propostes en seguretat. Segons Marta Farrés, la candidata a l’alcaldia, s’ha convertit en una de les assignatures pendents de l’actual govern i cal abordar-ho “amb transparència i de cara”.

La proposta més important és traslladar la comissaria de la Policia Municipal al nord, a la Plana del Pintor, darrera de la biblioteca i on ara hi ha un aparcament a cel obert. L’actual comissaria està obsoleta, diu Farrés, i ja no està a l’alçada. Considera el canvi de prefectura un “bon punt de partida” partint de la base que l’actual govern ha tingut poca “confiança” en la policia. Farrés es compromet a dotar el cos del personal que necessita per fer que la ciutadania recuperi la confiança en el cos.

Sabadell en Comú i l’aigua 

Sabadell en Comú vol avançar en la municipalització de serveis municipals, segons ha destacat el cap de llista, Joan Berlanga, aquest divendres en roda de premsa a l’Ajuntament. Berlanga destaca la tasca de fiscalització de l’actual govern, del que ha estat primer tinent d’alcalde, i treu pit del fet que Aigües Sabadell porti des del 2015 sense pujar el preu de l’aigua.

El cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga. Autor: cedida.
El cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga. Autor: cedida.

Berlanga, Edu Navarro (número 3 de la llista) i Alejandra Sandoval (número 4), han signat el Pacte Social i Institucional per l’Aigua que demana avançar cap a la gestió pública. Berlanga manté que la prioritat és la qualitat del servei públic i fer complir el contracte a través del control.

ERC segueix a la càrrega contra Farrés

En la seva cursa per aillar políticament el PSC i Marta Farrés, ERC i Juli Fernàndez segueixen implacables des de l’inici de campanya. Sabent que és impossible que la Crida doni per activa ni per passiva suport al PSC, Fernàndez primer va demanar a Ciuró i Junts per Sabadell que aclarís quin model de govern vol i després ha fet afirmacions similars cap a Sabadell en Comú.

Aquest divendres, en roda de premsa, els republicans han assegurat que Farrés hauria de demanar perdó si vol trencar amb el seu passat bustista i assegura que si durant els 10 anys que va ser regidora de Bustos no va alçar la veu ni va veure res estrany, o no se n’adonava i això la inhabilita o sí que se n’adonava i no ha dit res o no ha fet res”. Així ho ha dit el número 7 de la llista, Raúl García Barroso, advocat de l’acusació popular al cas Mercuri i fa quatre anys número 5 de la llista de la Crida per Sabadell que s’ha incorporat ara a l’equip republicà.

En relació a la condemna per assetjament laboral que ha patit l’Ajuntament mentre Fernàndez era alcalde, el líder republicà defensa que la investigació interna no va detectar cap tipus d’assetjament. “Defensarem els resultats dels mecanismes interns de l’Ajuntament” fins que no es resolgui el recurs presentat pel consistori. L’Ajuntament ha estat condemnat a pagar 25.000 euros a la funcionària Maite Morao.

La Crida per Sabadell contra la LGTBIfòbia

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l’homofòbia, bifòbia i transfòbia. La Crida es mostra compromesa amb els drets LGTBI. Així asseguren que el quatripartit ha incorporat la perspectiva LGBTI al consistori, incloent el col·lectiu al Pla d’Igualtat o amb un Servei d’Atenció Integral i també impulsant una Xarxa de Municipis LGTBI. Fins el 2023 volen ampliar les hores d’atenció a persones que hagin patit discriminació i es comprometen a seguir visibilitant el servei. Cal centrar esforços, diuen, en la inserció laboral de les persones que han patit LGTBIfòbia i formaran el personal municipal en aquests àmbits.

La Crida no col·laborarà amb partits i entitats que siguin “còmplices i reproductors de les violències masclistes i la LGTBifòbia”.

Ciuró (JxSabadell) aposta per la ciutat-museu i restauració al castell de Can Feu 

La candidata de Junts per Sabadell ha presentat aquest divendres les seves propostes de patrimoni. Ho ha fet acompanyat d’un dels candidats de la llista, Aleix González, lluitador per la preservació del castell de Can Feu des de fa anys. Ciuró aposta per una “ciutat-museu”, amb una ciutat més visitable més enllà dels equipaments.

Ciuró recupera la idea clàssica d’ubicar el Museu del Textil al Vapor Pissit, al carrer del Sol i anar rehabilitant el castell de Can Feu per destinar-ho a un equipament de restauració amb diferents ofertes gastronòmiques. La candidata juntaire també vol que els museus municipals s’obrin més a la ciutat i als investigadors i que els centres cívics siguin extensions dels equipaments museístics.

100% Sabadell vol rellançar la Zona Hermètica en clau universitària

En el seu moment d’esplendor, i lluny del tòpic habitual, la Zona Hermètica era caldo de cultiu d’universitaris, especialment els dijous. 100% Sabadell els vol recuperar però no només per sortir de festa sinó per convertir l’Hermètica en un pol de serveis per a universitaris: residència per a joves de la UAB, espais esportius i connexió amb projectes universitaris d’àmbit europeu a la recentment adquirida Sallarés Deu, a Gràcia, i amb activitats culturals i docents al castell de Can Feu.

Foto portada: Berlanga, en roda de premsa. Autor: cedida.