ICV

ICV vol “fer fora” els imputats coincidint amb els 100 dies de J.C.Sanchez

  • La formació ecosocialista demana que es faci públic “el pacte de CiU amb el PSC”.

  • Asseguren que la ciutat no ha recuperat la normalitat democràtica i que Sánchez ja ha tingut prou temps.

Iniciativa per Catalunya Verds portarà al Ple una moció per reintentar que el govern local cessi els càrrecs de confiança imputats en el cas Mercuri, que ara són dos: Manuel Somoza (Urbanisme) i Xavi Izquierdo (Espai Públic). A la vegada, volen que es faci públic el “pacte de CiU i el PSC” i critiquen el suport del govern als Bustos viscut aquest dimarts.

ICV farà arribar una proposta a tots els grups de l’oposició per presentar una moció conjunta el mes de juny instant l’alcalde a cessar els dos càrrecs eventuals imputats pel cas Mercuri. Consideren que amb 100 dies, Juan Carlos Sánchez ja haurà tingut marge per prendre decisions.

De fet, el Ple ja va aprovar, el mes de gener, una moció similar, o encara superior ja que instava el govern local a cessar els càrrecs de confiança imputats i els regidors a dimitir. La moció es va aprovar amb tots els vots de l’oposició. En aquell moment, el govern tenia quatre regidors imputats i tres càrrecs de confiança en la mateixa situació. Ara ha canviat l’alcalde, però Manuel Bustos segueix com a regidor, acompanyat com a regidors sense funcions de Paco Bustos i Joan Manau, també imputats. El regidor Ricard Estrada va dimitir. Dels tres càrrecs de confiança, dos segueixen en el càrrec i només ha cessat la cap de Presidència, Montse Costa, de forma voluntària o directament cessada segons les versions diferents que circulen.

Sent així, el grup municipal d’ICV vol recuperar les exigències per la regeneració, una setmana després que el PSC hagi tirat endavant el pressupost amb l’abstenció de CiU i del regidor no adscrit, Antonio Vega. ICV es mostra disposada a presentar la moció amb la resta de grups.

El presumpte pacte PSC-CiU

La portaveu d’ICV, Carme Garcia, vol que s’aclareixin els termes del “pacte entre CiU i el PSC”. L’abstenció dels convergents davant el pressupost fa pensar ICV que hi ha un pacte encobert entre els nacionalistes i els socialistes.

Si el PSC i CiU no expliquen a la ciutadania en què consisteix el seu pacte, estaran reproduint l’opacitat del pacte entre PP i PSC de la legislatura passada”, assegura Garcia, en referència als pactes entre Bustos i Jordi Soriano.

ICV demana a CiU que expliqui clarament quines són les exigències que fan al govern local i passar pàgina “del fons i de les formes que utilitzava el govern Bustos”.

Irritació pel suport del govern als germans Bustos

Els ecosocialistes també critiquen el suport unànim del govern socialista, a excepció de Sánchez, a Manuel i Paco Bustos, interrogats aquest dimarts pel jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en relació a una peça separada del cas Mercuri.

Amb aquestes imatges no ens fan pensar que la regeneració al govern del PSC vagi pel camí que necessita la ciutat” ha reblat Garcia. ”És absolutament desproporcionat el suport de sis regidors [no van ser sis, com diu per error ICV, sinó tots menys Sánchez, és a dir, 10 sense comptar Manuel i Paco Bustos] i alhora és un símptoma de que probablement Manuel Bustos continua pressionant i influint sobre el govern actual”.

ICV creu que és anòmal que el govern socialista tingui com a regidor sense funcions la persona que durant 14 anys ha dirigit l’Ajuntament.

Foto portada: Els regidors Carles Marlés i Carme Garcia, a l’Ajuntament. Autor: ICV.