Toni Font, Sílvia Renom i Carles Rossinyol. Autor: A. Pujadas.

Els 7 “espais oblidats” de Sabadell, segons el PDeCAT

El PDeCAT assegura que l’Ajuntament té diferents espais de la ciutat “oblidats”, sobre els quals creuen que el govern local no té cap projecte. Els nacionalistes alerten que alguns d’aquests indrets necessiten una actuació urgent perquè no acabin desapareixent o per evitar que la seva recuperació sigui impossible.

El portaveu del grup municipal del CiU, Carles Rossinyol, assegura que a la ciutat hi ha una sèrie d’espais o equipaments que no poden passar més temps sense que s’hi facin actuacions d’urgència o es pensi quin ús haurien de tenir. Són els set següents:

  1. Caserna de la Guàrdia Civil. Rossinyol assegura que encara que s’anul·li el conveni Bustos – Rubalcaba sobre la caserna de la Guàrdia Civil, “en cap moment ni l’Estat espanyol ha renunciat al que considera que és la seva propietat, ni aquí s’ha fet cap actuació encaminada a recuperar la possessió” (més info: ‘La Generalitat dóna la raó a l’Ajuntament perquè la Caserna sigui de Sabadell‘).
  2. Castell de Can Feu i els seus jardins. “Què ha passat? Què s’ha fet? Quin és el projecte?”, es pregunta Rossinyol, que retreu a l’executiu local que ja porta dos anys governant i “no se sap” què volen fer-hi (més info: ‘Llum verda al pacte per expropiar el castell de Can Feu‘).
  3. Passeig de la plaça Major. Rossinyol creu que si ara l’ajuntament de Sabadell anuncia un nou projecte “estem caient en la mateixa mala manera de governar de la que veníem”; “ens hauria agradat parlar-ne abans” (més info: ‘El 12 de febrer comencen noves obres al Passeig de la plaça Major‘).
  4. Vapor Turull. Una gran superfície al centre de Sabadell. “Què en farem?”, es pregunta Rossinyol, que recorda que el projecte per reformular l’espai va ser escollit en el procés participatiu del 2017, “però tampoc en sabem res de si s’executa o no, calendari, no en sabem res…” (més info: ‘Arrenca en vídeo la campanya #aixònoésunpàrking per somiar el futur Vapor Turull‘).
  5. Vapor Cusidó. Rossinyol recorda que hi ha hagut un procés participatiu per definir els usos d’aquest espai de la Creu Alta, “però tampoc en sabem res” en relació a la seva execució, denuncia (més info: ‘Comença el procés participatiu de transformació de l’antic Vapor Cusidó)’.
  6. Molí d’en Torrella. Necessita una actuació “d’urgència”, segons Carles Rossinyol. El portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament destaca que “és un bé patrimonial essencial de la història de Sabadell”, que necessita que s’hi facin accions perquè no acabi desapareixent, “com molts altres molins”.
  7. Vapor Pissit. “S’hi ha de fer alguna cosa”, reclama Rossinyol, que en aquest emplaçament del carrer Alemanya proposa instal·lar-hi, per exemple, el museu Tèxtil. “Quin pla de museus té el govern?”, es pregunta la regidora Sílvia Renom.

Rossinyol considera que hi ha una sèrie d’espais que quan governaven altres partits “en van fer bandera, amb molta raó”, però està “sorprès” perquè “quan han governat ells se n’han oblidat, és que ni en parlen”. En relació a l’estat dels equipaments, el regidor Toni Font assegura que “això es va deteriorant i és un patrimoni històric – arquitectònic que s’ha de cuidar”.

Foto portada: Toni Font, Sílvia Renom i Carles Rossinyol, aquest divendres. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.