Plàcid García-Planas durant la ponéncia d'Aigües de SabadellAutor: David B.

Plàcid Garcia-Planas:”als anys 50 a Sabadell, la gent es barallava per l’aigua”

El cicle Aigua i Món 2019 d’Aigües Sabadell ha arribat a la seva fi aquest dijous 10 d’octubre amb una última ponència per part del periodista sabadellenc, Plàcid Garcia-Planas. La darrera sessió ha pres com a nom L’aigua: clau en el desenvolupament de Sabadell.

Després d’un any ple de ponències com la del conseller Damià Calvet o la del meteoròleg Tomàs Molina Aigües Sabadell tanca el cicle d’Aigua i Món 2019. La darrera sessió, sota el nom L’aigua: clau en el desenvolupament de Sabadell, ha fet un repàs a la història del creixement i desenvolupament de la ciutat de Sabadell juntament amb la importància que hi ha tingut l’aigua. El ponent d’aquesta última sessió ha estat el periodista i reporter sabadellenc Plàcid GarciaPlanas, que ha fet un repàs breu però concís de la història de l’aigua a Sabadell.

El reporter ha declarat que l’aigua ha estat clau pel desenvolupament de la vida dels sabadellencs i sabadellenques, ja que per ell “l’aigua és vida”. Garcia-Planas per poder donar un cop d’ull a la història, ha presentat diverses imatges, en una d’elles es mostrava la figura del déu marítim romà, Neptú, que ocupava un dels mosaics que hi havia a l’ermita de Sant Iscle i Sant Victòria.

“És curiós que aquest mosaic formi part de la història de Sabadell, ja que aquesta imatge és molt marítima i molt de mar i Sabadell és molt poc marítima i té un passat amb molt poca aigua”.

Seguidament, el periodista sabadellenc ha recordat que l’aigua a Sabadell anys enrere havia estat un bé escàs, fins al punt que hi va haver més discussions pel subministrament de l’aigua durant els anys 50 del segle passat que durant el plantejament urbanístic de la ciutat.

Per finalitzar l’última de les ponències d’aquest cicle de l’Aigua i el Món 2019, el periodista ha remarcat que “hi haurà guerres per l’aigua, de fet, ja n’hi ha. El més maco que podem fer nosaltres amb ella és compartir-la. Però compartir-la voluntàriament”.

El cicle Aigua i Món

L’any 2017 Aigües de Sabadell va organitzar un cicle de conferències per celebrar el 30è aniversari del programa educatiu mediambiental EDUCASSA. Aquest cicle es titula Aigua i Món i durant aquests anys que porta en marxa, ha tractat temes com la reutilització, el canvi climàtic, l’ús eficient de l’aigua a l’agricultura, la pluviometria al nostre país o l’aigua i la nutrició. Ara finalitza la tercera edició. Està garantida la continuïtat durant l’any 2020.

Foto portada: Plàcid Garcia-Planas durant la ponéncia. Autor: David B.