Diari de campanya (10). Tots a córrer pels nens

Protagonisme clar aquest diumenge per a la cursa Sabadell Corre pels Nens i les Nenes, que s’ha colat a la campanya electoral i ha deixat bona part dels candidats i caps de llista a l’alcaldia corrent, o caminant, pels carrers més cèntrics de la ciutat. Aquest és un resum del que ha donat de si el darrer diumenge de la campanya electoral. Comença el compte enrere: falten set dies per l’hora de la veritat.

[Nota de la redacció: aquesta informació és viva i es va actualitzant al llarg del dia a mesura que les formacions polítiques van presentant les seves propostes]

Els socialistes, a la cursa

Dia de poca activitat política del Partit dels Socialistes de Catalunya. Bona part de la candidatura ha participat a la cursa solidària Sabadell Corre pels Nens i les Nenes. Entre ells, l’alcaldessa, Marta Farrés, la tinenta d’alcaldessa Montse González, l’exCiutadans Adrián Hernández, la regidora d’Esports Laura Reyes i dos fitxatges amb molts números de ser regidores, Laura Pineda (candidata número 7) i Sílvia Garcia (la 9, de la Joventut Socialista de Catalunya).

https://twitter.com/socmartafarres/status/1660223223953334275?s=20

Una curiositat: tots els candidats socialistes (González, Hernández, Farrés, Reyes, Garcia i Pineda) anaven equipats amb ulleres de sol. No consta que sigui uniforme de campanya socialista.

Fernàndez (ERC), amb la secretària general Marta Rovira

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, a Suïssa des de l’any 2017, ha donat el seu suport al cap de llista republicà, Gabriel Fernàndez. ERC ha difòs un vídeo a través de les xarxes socials amb una conversa entre la número 2 del partit i l’alcaldable republicà.

https://twitter.com/erc_sbd/status/1660242718780522497?s=20

“Ara és l’oportunitat per al canvi. La gent va tastar com podia existir un Sabadell per a tothom. I ara tenen l’oportunitat de recuperar-lo i consolidar-lo. Molta força i endavant!”. El vídeo es va gravar fa uns mesos en una visita de Fernàndez a Ginebra per trobar-se amb Rovira.

https://twitter.com/GabrielFerDiaz/status/1660286867667836930?s=20

Fernàndez també ha participat a la cursa Sabadell Corre pels Nens i les Nenes, amb una delegació republicana acompanyat de Sílvia Renom, la seva número 2, entre altres.

La Crida, per la llengüa

La Crida per Sabadell ha organitzat aquest migdia un vermut per la llengua catalana amb l’assistència de la regidora i número 2 de la llista Anna Lara, el candidat (número 8) Guillem Fuster, membre del Consell per la República, i l’historiador Josep Abad en representació de la Plataforma per la Llengua. Hi han assistit un centenar de persones, segons fonts del partit. Entre els compromisos dels anticapitalistes hi ha enfortir el Reglament d’usos lingüístics, posar més recursos per fomentar el català, la rotulació en català i donar més eines al comerç o fomentar el cinema en català.

Cs vol un servei d’orientació en salut mental

El candidat de Cs, Joan García, aposta per augmentar la implicació municipal en l’atenció als problemes de salut mental. En un vídeo difòs a les xarxes amb un membre del partit que és psicòleg, de nom Héctor, aposten per crear un servei d’orientació municipal per “donar resposta a les necessitats en col·laboració amb la Generalitat i les entitats privades perquè hi ha moltes necessitats que no s’estan atenent i l’àmbit local podria ajudar a descongestionar”.

Matas també corre

El cap de llista de Junts per Sabadell, Lluís Matas, i bona part del seu equip, també han pres la sortida de la sisena edició de la cursa solidària Sabadell Corre pels Nens i les Nenes.

Sabadell En Comú Podem farà una pista coberta a Torre-romeu

Sabadell En Comú Podem s’ha compromès al matí a crear una pista poliesportiva coberta al barri de Torre-romeu, sense gaires instal·lacions esportives. És l’únic districte de la ciutat sense un pavelló. Aposten per un equipament “senzill però cobert”. “Ens indigna que infants i joves quedin fora de la pràctica de l’esport pel fet de néixer en famílies sense recursos i actuarem amb programes específics i recursos per revertir aquesta situació”, assegura el número 3 de l’equip, Joan Carles Torres.

La performance de SECP, al pont del parc Catalunya. Autor: cedida.

Membres de la candidatura han fet una performance amb els cartells electorals, tant al parc de Catalunya (llac, pont i seients) com a la plaça Sant Roc.

Morell, contra els blocs als mitjans públics

El partit de la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, Sentim Sabadell, ha emès un comunicat donant suport als professionals dels mitjans de comunicació públics que rebutgen la imposició de blocs electorals, entre ells, els serveis informatius de Ràdio Sabadell. Segons Morell, caldria deixar valdre el criteri periodístic sense quotes. “En defensa de la llibertat de premsa, del criteri periodístic i de la qualitat dels mitjans públics, des de Sentim Sabadell reclamem la reforma de la legislació electoral vigent”, assegura el comunicat.

El president del PP a Catalunya, confiat

La cap de llista del Partit Popular, Cuca Santos, ha rebut aquest diumenge el principal dirigent del seu partit a Catalunya, Alejandro Fernández, qui considera que el PP no tan sols tornarà a l’Ajuntament sinó que ho farà amb la clau de la política municipal per al proper mandat.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.

Comments are closed.