Diari de campanya (9). Enquesta per encarar la recta final

Darrer dissabte de campanya electoral. I darrera enquesta publicada abans dels comicis del 28 de maig. L’ha avançada aquest digital, l’ha feta Opinòmetre i l’ha encarregat ERC. Els resultats? Els teniu teniu aquí: ‘Farrés guanyarà però ERC podria governar amb pactes‘. Això és el que ha donat de si aquest dissabte electoral.

[Nota de la redacció: aquesta informació és viva i es va actualitzant al llarg del dia a mesura que les formacions polítiques van presentant les seves propostes]

El PSC traslladarà el tanatori i el portarà al costat del cementiri

La candidata del PSC a la reelecció, Marta Farrés, ha avançat en un vídeo a les xarxes socials que el seu partit vol traslladar el tanatori municipal al costat del cementiri, on ja hi ha el crematori. La concessió de l’espai, ubicat entre Covadonga i el barri de Nostra Llar, s’acaba l’any 2027. Farrés aprofitarà la finalització del contracte per portar-lo al costat del cementiri. Amb tres objectius: tenir-lo al costat de la instal·lació, facilitar l’aparcament al nou tanatori i reduir la pressió sobre els barris de Nostra Llar i Covadonga.

https://twitter.com/socmartafarres/status/1659929298956951553?s=20

Cal recordar que l’Ajuntament té aprovat i adjudicat un projecte per reduir aparcament a l’entorn de l’actual tanatori, fent-lo prioritàriament per a vianants, dins de l’anomenat Programa Gran Via-Ripoll.

ERC edita 50.000 exemplars d’El diari de la gent

ERC ha anunciat aquest dissabte l’edició de 50.000 exemplars (un per cada domicili de la ciutat a grosso modo) d’El diari de la gent. Una publicació especial, de 12 pàgines en format tabloide, on exposen bona part dels seus compromisos, inclouen una explicació dels membres de la seva candidatura i hi ha alguna entrevista, per exemple, a Carme Forcadell.

“És una forma que tothom pugui tenir de forma breu, pedagògica, amb imatge i paraula, els compromisos que resumeixen aquest programa que hem presentat de gairebé 800 propostes”, assegura Gabriel Fernàndez. “El programa és un contracte, perquè quan jo li demano el vot a algú, li estic demanant la confiança en un projecte. Per tant, per a nosaltres, el programa és una cosa molt seriosa, perquè és el contracte amb el qual ens presentem i el compromís que assumim amb la gent de la ciutat”.

Si el voleu consultar, es pot veure també en format digital.

D’altra banda, la plataforma Latinos por Gabriel ha fet públic aquest dissabte un vídeo de suport a l’alcaldable republicà.

La Crida celebra l’acte central

Aquest vespre la Crida per Sabadell celebra el seu acte central de campanya, entre el míting i la performance com és marca de la casa. S’havia de fer a la plaça de l’Arbug però finalment la pluja de divendres al vespre i nit ha obligat a fer-lo a l’Auditori del carrer Lacy. N’informarem en informació pròpia.

Cs, per la seguretat

Ciutadans, amb tres regidors, s’abona al discurs de la manca de seguretat a Sabadell. Tampoc és nou perquè així ho porten dient des de fa anys. Segons el candidat a l’alcaldia Joan García, les denúncies policials han caigut a la ciutat perquè cal cita prèvia des de la pandèmia. La sensació d’inseguretat és “creixent”, diu García.

I què proposen? En primer lloc eliminar el sistema de cita prèvia a la Policia Municipal, ja que “limita” i “dificulta” la presentació de denúncies. Per altra banda, proposen posar en marxa un cos d’agents cívics que se centraria en el civisme. Una vintena de persones, no policies, que treballarien de forma coordinada amb la Policia Municipal. Cs es compromet a fer créixer el nombre de policies fins els 270 per enfortir la policia de proximitat. Creuen que calen més càmeres de videovigilància: Nostra Llar, Can Puiggener i entrades i sortides de la ciutat per la C-58. D’altra banda, crearan la figura de l’Agent Tutor a la Policia Municipal, molt vinculat als centres educatius. Un altre dels temes estrella de la campanya: les ocupacions d’habitatges. Les consideren un problema “creixent”. Volen crear una Oficina Municipal d’Afectats per l’Ocupació.

Mena, de ‘mani’ i sopar de campanya

El candidat a l’alcaldia de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha assistit aquest matí a la manifestació per la sanitat pública que ha aplegat un miler de persones. Ha estat acompanyat de la diputada i portaveu de Sanitat al Congrés, Laura López. Abans de l’acte han anunciat una proposta molt en la línia d’Ada Colau: volen que les famílies vulnerables tinguin un psicòleg i un dentista municipal.

A la nit, la seva candidatura té trobada d’equip. Sopar de campanya en un restaurant del polígon industrial de Can Roqueta. Hi assisteix la secretària general de Podem a Catalunya, Concha Abellán.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.