La nau central de Fira Sabadell. Autor: M.Tornel.

75.000 persones van passar per Fira Sabadell l’any 2018

La fira Apropa’t a la FP va fer arrencar el calendari firal a Sabadell la setmana passada. Des d’ara fins l’estiu es faran a Fira Sabadell quatre salons més. El recinte firal va tenir l’any passat activitats en un de cada dos dies de l’any. 

Segons ha informat aquest dilluns l’Ajuntament, Fira Sabadell va rebre l’any 2018 més de 75.000 visitants i 400 empreses. El recinte firal va tenir alguna activitat la meitat dels dies de l’any, 177,5 en total (una lleugera caiguda de 5,5 dies respecte l’any 2017, quan va haver-hi activitats en 183 dies). En total, es van fer 10 fires, dues més que l’any 2017. Entres els nous salons, Expo Nadó, AutoPro, DIYVersió, el saló de jocs de taula Jokos o Fira Casa.

 

Durant la primera meitat del 2019 hi ha programades cinc fires a l’equipament de la plaça de la Sardana. El primer ja s’ha celebrat, la fira Apropa’t a la FP, que va organitzar el propi Ajuntament, la setmana passada. La resta del calendari previst és aquest:

  • Saló del Vehicle d’Ocasió. Del 7 al 10 de març. Organitzat pel Gremi de Tallers de Sabadell arribarà a la 12ª edició, amb vehicles de quilòmetre zero i fins a tres anys de garantia, ara també elèctrics i híbrids.
  • Fira Industrial. 29 i 30 de març. Organitza l’empresa Muntada i està destinada als fabricants i proveidors de subministraments industrials, especialment a pimes i autònoms.
  • Fira de la Mobilitat Sostenible. Del 4 al 6 d’abril.  Organitzada per l’Ajuntament i el Gremi de Tallers de Sabadell, per exposar activitats de mobilitat sostenible, i posar en valor les iniciatives que s’han fet en aquest àmbit. A més d’exposició hi haurà unes jornades tècniques amb uns 70 ponents i 250 professionals.
  • A Sabadell som clicks. 4 i 5 de maig. Organització per l’Ajuntament, Fira Sabadell i l’associació catalana Catclicks. Es presenta, de nou, com la fira més gran d’Europa sobre clicks de Playmobil. Tindrà com a fil conductor el món del circ.

Segons l’Ajuntament, al llarg del 2018 la fira es va “consolidar” com una plataforma de promoció corporativa, empresarial i comercial important i un punt de trobada de gent de Sabadell, la resta del Vallès i Catalunya en general.

Foto portada: la fira sobre formació professional, fa uns dies. Autor: M.Tornel.