Garrido, a la salida de su interrogatorio en diciembre de 2012. Autor: David B.

A l’espera de judici: tancada la instrucció de dues noves peces del cas Mercuri

Sis anys i mig després de l’esclat del cas Mercuri, la jutgessa instructora va tancant peces de la investigació. De moment hi ha hagut dos judicis. N’hi ha dos més a l’espera. En concret, afecta els abocaments de terres a la finca de Can Xupa i també a presumptes irregularitats en el pagament de l’IAE d’una empresa concessionària de vehicles. 

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular al cas, ja ha fet públic que demanarà judici oral per a les dues peces, les números 6 i 21 de la trentena llarga que té el cas. Ara fiscalia i les acusacions (l’Ajuntament com a particular i la plataforma com a acusació popular) hauran de fer el seu escrit d’acusació i sol·licitar que s’obri judici. Les dues investigacions són les següents.

Peça 6 del cas Mercuri o peça Can Xupa

S’investiga si es van permetre abocaments irregulars i continuats a la finca de Can Xupa, al Rodal. Els càrrecs públics de l’època implicats són els exregidors del govern Ricard Estrada i Joan Manau, l’exregidor del PP Jordi Soriano, l’anterior cap de la Policia Municipal Josep Miguel Duran i el seu número 2, Antonio Sánchez Cortés, l’exassessor municipal Xavier Izquierdo i l’empresari José Manuel González Parra.

Més informació sobre la peça 6 del cas Mercuri:

Peça 21 del cas Mercuri: l’IAE de Sitjas Motor

Afecta el pagament de l’Impost d’Activitats Econòmiques de l’empresa Sitjas Motor, que té un concessionari a Sabadell. La instructora veu indicis de falsificació documental, tràfic d’influències i prevaricació, tot enmig de les gestions de Melquíades Garrido, president del Gremi de Constructors (encara avui dia) i tiet de l’exalcalde Manuel Bustos. El cas afecta l’exregidora Montserrat Capdevila, de nou a Xavier Izquierdo, tres funcionaris, el propietari de Sitjas Motor, Antoni Sitjas, i tres persones més vinculades o bé a Garrido o bé a Sitjas.

Més informació sobre la peça 21 del cas Mercuri:

Foto portada: Garrido, sortint dels jutjats. Autor: David B.