Hospital Parc Taulí. Autor: David B.

Els pacients amb Covid ingressats al Taulí arriben a xifres inèdites des de maig

El nombre de pacients hospitalitzats per la Covid-19, la malaltia provocada pel nou coronavirus, arriba a la setantena al Parc Taulí de Sabadell per primer cop des de mitjans de maig. En la darrera setmana s’han produït, a més, dues defuncions. Els contagis segueixen creixent a Sabadell amb especial intensitat al CAP Ca n’Oriac i al CAP La Serra. 

Dades negatives les de la darrera setmana a Sabadell. Aquest dimarts el nombre d’hospitalitzats per la Covid-19 ha arribat a la setantena a l’hospital de referència de Sabadell: 65 malalts a planta i cinc a la Unitat de Cures Intensives, segons fonts de l’hospital. Mentre el nombre de pacients a l’UCI s’ha estabilitzat en les darreres setmanes entre cinc i sis, el de pacients a planta segueix creixent i ja arriba a 65 aquest dimarts 8 de setembre. Pel que fa a les defuncions, en la darrera setmana s’han notificat dues defuncions al Parc Taulí a causa de la Covid-19. 382 persones han mort al Taulí a causa de la Covid des de mitjans de març, quan va començar la pandèmia. Cal recordar que el Taulí presta els seus serveis a una desena de municipis.

374 sabadellencs han mort per aquesta infecció, la majoria a hospitals (255) mentre que 92 ho han fet en una residència, 14 al seu domicili i en 13 casos no s’ha classificat el lloc de defunció.

Pel que fa als contagis segueixen creixent. Al voltant de 300 nous contagis a la ciutat en els darrers set dies. La xifra de persones que han passat la Covid-19, ja sigui amb prova PCR o algun altres tipus de forma de detecció, ja s’acosta a les 4.000. 3.979 en concret i fins a 26.551 casos sospitosos, segons les dades del Mapa de casos de coronavirus per municipi consultades per aquest digital.

Els contagis creixen. Ho fan a tota la ciutat, però especialment en algunes àrees bàsiques de salut. En els darrers set dies, l’increment és sensible a l’àrea d’influència del CAP Centre, que té el 70 per cent de places de residència de la ciutat. Els contagiats han crescut en 40 persones en set dies. No obstant, és un CAP amb molts pacients de referència i les xifres no són encara alarmants.

Increment molt destacable també a l’entorn del CAP Ca n’Oriac, amb 53 nous casos. Especial atenció però a la zona nord, ja que entre la població amb el CAP Ca n’Oriac com a referència cada positiu de Covid ha contagiat el virus a una mitjana de tres persones. Increment de contagis també al CAP Sud, amb 45 nous casos i fins a 700 pacients amb Covid des de l’inici de la pandèmia al districte sisè. 43 nous casos en set dies també a l’entorn del CAP Can Rull. Preocupa també la zona de Torre-romeu i Can Roqueta, fins ara poc colpejada per la Covid-19. En la darrera setmana ha escalat el nombre de nous positius i la famosa R és de 2,6: és a dir cada nou contagiat transmet el virus a 2,6 persones de mitjana. La Fundació Atendis, amb un centre a Can Roqueta, ha notificat 18 positius durant el cap de setmana.

Males xifres, en definitiva. Sabadell és el quart municipi català amb més casos nous, fins i tot sense tenir en compte els darrers tres dies, que sovint donen lloc a distorsions. Només Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Badalona van notificar més casos nous de Covid-19 la setmana passada que la capital vallesana. En els darrers set dies cada nou contagiat ha transmès la infecció a una mitjana de 1,35 persones.

Tot amb la tornada a l’escola i el retorn de la normalitat tant a la feina com als entorns escolars i extraescolars a partir de la setmana vinent.

Més informació: 

Coronavirus: l’agost acaba amb estabilitat en els contagis però més hospitalitzats i defuncions

Coronavirus: les coses no van bé i tampoc a Sabadell

El coronavirus, lluny d’estar sota control

Sabadell frena la corba

Les hospitalitzacions per coronavirus es tripliquen en una setmana

Creixen els ingressos per coronavirus al Taulí per primer cop des d’abril

El coronavirus repunta a Sabadell

Sabadell segueix escapant del rebrot: 11 nous casos de coronavirus en una setmana

Sense indicis de rebrot a Sabadell

Foto portada: entrada de l’hospital Parc Taulí. Autor: David B.