Proves PCR Ca n'Oriac. Autor: David B.

Coronavirus: cauen els nous contagis per segona setmana consecutiva

Els contagis pel nou coronavirus cauen per segona setmana consecutiva a Sabadell. En els darrers set dies, segons les dades del Mapa de casos de coronavirus per municipi consultades per aquest digital, s’han detectat 184 nous casos de Covid a Sabadell. Es tracta del menor increment des de finals de juliol. 

L’evolució de la pandèmia no dona grans alegries i està plena d’incerteses al setembre. Però les dades palesen que ara mateix el virus colpeja amb menys força a Sabadell des de fa un parell de setmanes. Fins ara agost va ser pitjor del que ho està sent setembre. Així en els darrers 14 dies el nombre de nous casos detectats és menor que durant les setmanes d’agost, quan es van arribar a detectar entre 250 i 300 nous contagis cada setmana. En els darrers set dies se n’han detectat 184. Des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat ja 4.383 casos del nou coronavirus a la ciutat.

El respir és generalitzat. Es detecten nous casos a tota la ciutat, però amb menys quantitat. On més segueixen detectant-se és tant al nord com al sud, les dues zones de Sabadell més afectades pels rebrots estivals. Tant al nord, al CAP Ca n’Oriac, com al sud, a la plaça Picasso i les Termes, es van fer proves PCR massives per detectar casos positius. A l’entorn del CAP Sud s’han detectat més de 700 contagis des de l’inici de la pandèmia. A l’entorn del CAP Ca n’Oriac 587 i al CAP Centre, on van a parar dos de cada tres residents a geriàtrics, més de 600.

Pel que fa a l’hospital, on van a parar els casos més greus, també ha baixat lleugerament la pressió. El nombre de pacients Covid hospitalitzats s’ha reduït en els darrers dies i està al voltant dels 80, quan es va tocar el centenar fa 10 dies. Tot a molta distància dels més de 600 pacients que hi va haver a l’abril. El més preocupant és el nombre de pacients a la Unitat de Cures Intensives. Lluny de baixar, ha pujat en els darrers dies i ara hi ha 11 persones amb el SARS-CoV 2 en cures intensives, el doble que fa dues setmanes.

Des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut 4.383 casos de Covid a Sabadell confirmats. Han mort 379 sabadellencs per la Covid, 259 a un hospital, 92 a una residència, 14 a domicili i 14 més que no s’han pogut classificar. És a dir, 86 de cada 1.000 contagiats han mort. S’han fet 48.000 proves PCR. Hi ha prop de 30.000 persones que han tingut símptomes compatibles amb la Covid, el que s’anomena ‘cas sospitós’.

Més informació: 

Coronavirus: primers indicis que els contagis comencen a frenar

Els pacients amb Covid ingressats al Taulí arriben a xifres inèdites des de maig

Coronavirus: l’agost acaba amb estabilitat en els contagis però més hospitalitzats i defuncions

Coronavirus: les coses no van bé i tampoc a Sabadell

El coronavirus, lluny d’estar sota control

Sabadell frena la corba

Les hospitalitzacions per coronavirus es tripliquen en una setmana

Creixen els ingressos per coronavirus al Taulí per primer cop des d’abril

El coronavirus repunta a Sabadell

Sabadell segueix escapant del rebrot: 11 nous casos de coronavirus en una setmana

Sense indicis de rebrot a Sabadell

Foto portada: sanitaris amb mostres de PCR, al CAP Ca n’Oriac, a l’agost. Autor: David B.